Aftrap voor acties voor beter pensioen

10/12/2018

Komende donderdag is een eerste actie voor betere pensioenen in de Rotterdamse haven. De actie in Rotterdam is een initiatief van de politiebonden, waaronder de bij de VCP aangesloten Politiebond ACP en VMHP. Ze hebben de handen ineengeslagen met havenwerkers en maken een ´sector-overschrijdende beweging´. Ook HZC en de VCP zelf zullen aanwezig zijn bij de manifestatie, die op de Maasvlakte wordt gehouden. 
 

Pensioenonderhandelingen

Volgens de bonden is met het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel een ongewenste en onaanvaardbare situatie ontstaan. De bonden willen het kabinet ertoe bewegen afspraken te maken over de afschaffing van de boete op vroegpensioen voor mensen met zware beroepen, bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar, aanpassing van de rekenrente en verplicht pensioen voor zzp'ers.
 

Steun betuigen

Het pensioenoverleg liep op 20 november vast. De afstand tussen het kabinet en werknemers bleek te groot. "Het kabinet zal ons moeten tegemoetkomen. Er is een toenemende onvrede over de pensioenen. Ik zal niet raar opkijken wanneer komende maanden meer acties volgen. De VCP doet de oproep aan de aangesloten organisaties om komende donderdag steun te betuigen aan de actie", als VCP-voorzitter Nic van Holstein.
 

Over de actie

De actie start 13 december om 11:55 uur, duurt 66 minuten en vindt plaats bij de Hutchinson Ports ECT Delta Terminal op de Maasvlakte, aan de Coloradoweg en Yukonweg op de parkeerplaats ter hoogte van gebouw 5.

 

Bron: VCP