ProRail: wegafzetting bij hoogwerker was in orde

21/05/2018

Bij het ongeluk op de Suurhoffbrug op de N15 bij de Europoort, waarbij in de nacht van zaterdag op zondag drie werknemers van ProRail uit een hoogwerker vielen, waren alle juiste veiligheidsmaatregelen genomen. Dat laat een woordvoerder van de spoorbeheerder desgevraagd weten.


De drie werknemers waren de brug aan het zandstralen, toen een 29-jarige automobilist tegen de hoogwerker aanreed. Twee van hen raakten lichtgewond. De derde liep meerdere breuken op. Ook de bestuurder van de auto raakte gewond en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie heeft de automobilist wel aangehouden.

Hoe het nu met de werknemers gaat, die van metershoog op het wegdek vielen, is niet bekend. Ook de politie kan daar geen uitspraken over doen. Er komt wel een onderzoek. ,,Samen met Rijkswaterstaat willen we tóch een onderzoek instellen naar het ongeval. Ondanks dat de afzetting door Rijkswaterstaat volledig volgens de richtlijnen was opgezet, heeft dit toch kunnen gebeuren. We doen er alles aan om onze mensen in een zo veilig mogelijke omgeving te laten werken'', aldus ProRail.

 

Bron: AD

 

Bekijk ook het interview van SBS 6 met HZC voorzitter René van der Steen