Veilig Vakwerk dienst online!

08/03/2018

Om veilig werken te bevorderen heeft CUMELA Nederland in samenwerking met Stigas en FiftyTwoDegreesNorth een speciale app ontwikkeld.

 

In de Veilig Vakwerk-app van deze dienst staan tientallen toolboxen. Werkgevers kunnen deze aan het begin van een werk of wanneer een nieuwe werknemer op een klus komt digitaal naar de medewerker sturen. Dit kan persoonlijk of per groep. Zo kan bij een klus langs de weg bijvoorbeeld de toolbox; veilig werken langs de weg worden gestuurd. De werknemer ontvangt de toolboxen via een app op zijn telefoon. Controlevragen geven daarna aan of de toolboxen gelezen en begrepen zijn.

 

Werkplekinspecties

Verder biedt de app de mogelijkheid om snel en eenvoudig werkplekinspecties uit te voeren. Medewerkers ontvangen een vragenlijst op hun mobiele telefoon en kunnen gelijk aan de slag. Met het maken van meldingen en/of verbeteringen draagt de gebruiker bij aan een veiligere werkomgeving. Het melden van (bijna)ongevallen en gevaarlijke situaties kan makkelijk en snel via deze app.

 

Voldoe aan VCA- en Arbo-normen

Met de dienst Veilig Vakwerk voldoen bedrijven op zeer eenvoudige wijze aan de geldende VCA- en Arbo-normen en zijn er zeker van dat ze aan de landelijke wetgeving op het gebied van veiligheid voldoen.

 

Veilig Vakwerk dienst is online!

Voor meer informatie en uw aanmelding gaat u naar: https://veiligvakwerk.nl. De Veilig Vakwerk dienst app is te downloaden via de Google Play Store (Android telefoon) of App Store (iPhone). Voor de leden van CUMELA Nederland geldt een sterk gereduceerd tarief, maar ook de bedrijven met de cao LEO ontvangen een korting.

 

Auteur: Ira van Dijk

 

Bron: Cumela