Machinisten Scholingsdagen in de lift!

23/01/2018

Met bijna 200 deelnemers – het dubbele van twee jaar geleden – is het bewijs geleverd: de Machinisten Scholingsdagen zitten weer in de lift en zijn de crisis te boven.

 

Weer mooie en actuele onderwerpen op Machinisten Scholingsdagen.

 

Donderdag 18 januari jl. mochten de organisatoren Bouwend Nederland, Soma Bedrijfsopleidingen en Vakvereniging Het Zwarte Corps  72 machinisten verwelkomen en vrijdag 19 januari 126 machinisten. Op beide dagen waren er zes workshops. Bij het samenstellen van het programma probeerden de organisatoren zoveel mogelijk aan te sluiten bij de actualiteit. Variërend van aandacht voor ongevallen met het vervoeren van bakken en de nieuwe richtlijn ,het grijze gebied rond het hijsen met een graafmachine, de wereld van het draaikantelstuk, de volautomatische snelkoppeling en de nieuwste trends op het gebied van machinebesturing en het herkennen van uitrustingsstukken tot een workshop over goede communicatie tussen machinist en omgeving op een werk.

 

Twee van de zes workshops werden buiten gehouden. Ahlmann presenteerde op het buitenterrein de veelzijdigheid van haar machines en Hobelman had een interessant verhaal over machinebesturing; met zijn Gradertronic-opbouwkit.

 

Tot zijn grote verrassing werd Martin Huigen tijdens deze MSD in het zonnetje gezet, omdat hij dit jaar al 10 jaar mede organisator van de MSD was en deze mede door zijn inzet en betrokkenheid tot een succes heeft weten te maken.  

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde MSD 2018 en denk nu alweer na over de MSD 2019!