ZZP-Nederland: Besparen op uw zorgverzekering

13/12/2017

We hebben de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd om de korting op onze collectieve zorgverzekeringen te behouden. De minister is namelijk van plan om de kortingen te laten vervallen op collectiviteiten, die geen bijdrage leveren, zoals in de wet bedoeld. Voor veel collectiviteiten gaat dit het einde van de korting betekenen.

 

Het ZZP Nederland zorgcollectief

Gelukkig kunnen we u melden dat het ons gelukt is om het ZZP-collectief voort te zetten. Ook in 2018 profiteert u weer van een aantrekkelijke besparing op uw zorgkosten. Als u nu gebruik maakt van een collectief waarbij de korting komt te vervallen staat het ZZP-collectief voor u ter beschikking.

Wees geen dief van uw eigen portemonnee en maak gebruik van het collectief voordeel dat wij u kunnen bieden. U kunt voor u en voor uw gezin zeer voordelig een zorgverzekering afsluiten bij Menzis, CZ, Zilveren Kruis, VGZ, ONVZ en De Amersfoortse. De korting kan oplopen tot maximaal 15%.

 

Verschil restitutie- en naturapolis

De premie van de zorgverzekering is afhankelijk van diverse factoren, waaronder uw keuze tussen een restitutie-, natura- of budgetpolis. Wat een en ander inhoudt, leest u hieronder.

 

Restitutiepolis:

Bij een restitutieverzekering krijgt u bij elke zorgaanbieder een vergoeding en heeft u dus meer keuzevrijheid. Consulteert u een zorgverlener, waarmee geen contract is afgesloten, dan moet u vaak de rekening voorschieten. Deze kunt u later bij uw zorgverzekeraar declareren. Bij een zuivere restitutiepolis bent u volledig vrij om uw eigen zorgverlener te kiezen. Het is (incidenteel) wel mogelijk, dat u de rekening moet voorschieten en daarna moet declareren bij de zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars hebben met zorgaanbieders afspraken gemaakt over de betaling, zodat u in dat geval niets hoeft voor te schieten. De zorgverzekeraar vergoedt de kosten van zorg, tenzij het tarief buitensporig hoog is.

 

Naturapolis:

Bij een naturapolis betaalt uw ziektekostenverzekeraar direct de zorgkosten. Maar alleen de zorg van zorgverleners, waarmee de verzekeraar een contract heeft, wordt volledig vergoed. Kiest u voor een naturapolis? Dan is uw zorgkeuze beperkter. Waarom? Bij deze verzekeringsvorm sluit de zorgverzekeraar contracten af met zorgverleners. Bij het selecteren van deze zorgverleners kijkt een zorgverzekeraar niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit. Als uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met uw arts of specialist, wordt de zorg in principe volledig vergoed.

 

Ondernemerschap en restitutiepolis

Bij een restitutiepolis kan de verzekerde (meestal) zelf bepalen wie de zorg verleent. Dus dan kan ook worden gekozen voor een zzp-ondernemer in de zorg. Het voordeel van kiezen voor een ondernemer is dat u kunt onderhandelen over het tarief. Als u een restitutiepolis heeft dan wordt het gangbare tarief uitgekeerd. Die verplichting is er bij restitutiepolissen vanaf 2017. Dit gangbare tarief is vaak goed te combineren met het uurtarief dat de ondernemer hanteert, zodat u niet het risico loopt achteraf bij te moeten betalen. Als het tarief van uw zorgverlener gelijk is aan het gangbare tarief, dan snijdt het mes immers aan twee kanten. U krijgt alle kosten van de zorg vergoed en de zorgondernemer krijgt een eerlijke prijs.

Kijk op onze website voor onze kortingen: www.zzp-nederland.nl/verzekering/onze-verzekeringen/zzp-zorgverzekering

 

Bron: ZZP Nederland

 

Leden van Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) die zelfstandig ondernemer zijn, kunnen hun lidmaatschap laten omzetten naar een HZC/ZZP-lidmaatschap en hebben automatisch een abonnement op Stichting ZZP Nederland. Daarvoor kunt u zich melden bij de  ledenadministratie van HZC en HZC doet de rest.