Groot onderzoek in de groene sectoren naar teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme

21/06/2017

Als u in het groen werkt, dan bent u misschien wel eens gebeten door een teek of kent u iemand die is gebeten door een teek. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat tekenbeten en de ziekte van Lyme twee tot drie keer vaker voorkomen in de groene sectoren dan bij andere sectoren!

 

De sectoren bos en natuurlijk, mechanisch loonwerk en hoveniers en groenvoorziening willen er alles aan doen om tekenbeten en de (nare) gevolgen hiervan te voorkomen en goede voorlichting geven aan werkgevers en werknemers.

 

Stigas voert daarom op verzoek van Vakvereniging Het Zwarte Corps en in samenwerking met CNV, FNV, VBNE, Branchevereniging VHG en CUMELA een onderzoek uit naar teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme.

 

Werkt u in een van bovengenoemde sectoren? Dan kunt u meedoen aan het onderzoek. Ook kunnen uw collega’s die misschien niet lid zijn van een van de vakbonden, meedoen aan het onderzoek. U kunt zich hier aanmelden voor het onderzoek.

 

Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Tanja de Jong: tanja.de.jong@stigas.nl Lees meer over teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme op: www.weekvandeteek.nl