Akkoord cao Metaal en Techniek

21/04/2017

Werkgevers en vakbonden hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en Techniek. Centraal staat het Generatiepact: oudere werknemers kunnen gedeeltelijk terugtreden, ten gunste van instromende jeugd. Op die manier moeten tweeduizend jongeren een vaste baan krijgen.

 

Verder zijn in de nieuwe cao gefaseerde loonsverhogingen afgesproken: 1,75% per 1 augustus 2017, 0,35% per 1 januari 2018, 1,75% per 1 juli 2018 en 0,31% per 1 januari 2019.

Met 27,5 duizend werkgevers en 300 duizend werknemers is de kleinmetaal de grootste cao in de Nederlandse marktsector. Onder meer de schadeherstelbedrijven vallen eronder (maar niet de Bovag-autobedrijven, met hun eigen cao). Het akkoord kent een looptijd van 25 maanden.

 

Lichtere functies

Partijen hebben afgesproken dat oudere werknemers boven de 55 jaar tegen een aangepaste beloning in lichtere functies kunnen gaan werken. Het moet hen in staat stellen minder uren te draaien en gezond hun pensioen te halen. De regeling is op basis van vrijwilligheid. Bovendien moet de werkgever akkoord zijn. Wie korter gaat werken levert seniorendagen in. Om werknemers de gelegenheid te geven zich blijvend te ontwikkelen, zijn afspraken gemaakt over opleidingsvouchers. Hiervoor is anderhalf miljoen euro beschikbaar. Door de instroom van jongeren te bevorderen, moet nieuwe kennis en inzichten de sector bereiken.

Aan het akkoord is de nodige beraadslaging voorafgegaan. Er waren vijf gespreksrondes voor nodig. De laatste besloeg afgelopen donderdag/vrijdag bijna twintig uur.

 

Bron: Aftersales magazine