Nieuw: juridisch advies door HZC

Einde rechtsbijstandverzekering met korting

Als extra dienstverlening aan de leden is HZC in 2016 begonnen met een samenwerking met DAS Rechtsbijstand. Waar HZC haar leden ondersteunt op het gebied van werk en inkomen, kon bij DAS voor kwesties buiten die terreinen een rechtsbijstandverzekering afgesloten worden met een flinke korting. Degenen die geen rechtsbijstandsverzekering afgesloten hadden, konden bij DAS een eerste juridisch advies krijgen.

Aan het eind van het jaar is duidelijk dat slechts een beperkt aantal leden meerwaarde hecht aan deze rechtsbijstandverzekering met korting. Voor DAS reden om de korting op de verzekering te beëindigen. En voor ons reden om te kijken wat we wèl voor onze leden kunnen betekenen.

 

Juridisch advies vanuit de eigen organisatie

Regelmatig komt het voor dat leden HZC bellen met vragen die niet over werk en inkomen gaan. Tot op heden konden we deze leden niet helpen. Vanaf nu gaan we deze leden doorverbinden met onze juridisch medewerker, die een eerste advies kan geven. En eventueel een voorstel kan doen voor een opzeggingsbrief van een abonnement of contract. Deze extra service bieden we zonder extra kosten voor onze leden.

 

Bij een blijvend conflict: eigen verantwoordelijkheid

Met zo’n eerste advies kunnen veel problemen en conflicten opgelost worden. Als dat niet het geval is, volgt de eigen verantwoordelijkheid van het lid. HZC heeft veel kennis op de terreinen arbeid, inkomen en sociale zekerheid en op die terreinen kunnen we u dus ook tot en met de rechter ondersteunen. Op andere terreinen kan een eerste advies een gang naar de rechter voorkomen. Als dat niet lukt, moet u bij een procedure voor de rechter gespecialiseerde kennis  inschakelen.

Dat kan overigens nog steeds via DAS: tegen betaling biedt DAS via www.flexxvandas.nl oplossingen op maat aan.

 

Heeft u een juridische vraag die niet met werk en inkomen te maken heeft? Neem dan contact op met de HZC Servicedesk. Dit kan via de mail: servicedesk@hzc.nl of telefonisch: 030-6006070.