Mecalac 714MWe maaimachine (1:50) voor Patrick Looijen

29/01/2015

Op zijn verjaardag – eind januari – ging een lang gekoesterde wens van Patrick Looijen in vervulling. Voor zijn 25e verjaardag kreeg hij uit handen van zijn vader een speciaal voor hem gemaakt schaalmodel van ‘zijn’ Mecalac 714MWe in de kleuren van Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle.

 

Patrick draait in het dagelijks leven al bijna vier jaar op de opvallend groene Mecalac 714MWe. Een machine die naast de standaard Mecalac graafarm ook uitgerust kan worden met een 13,5 meter lange giek met maaikorf. In het seizoen wordt hiermee menig kilometer watergang gereinigd. Buiten het seizoen worden alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd. De machine is voorzien van een kantel-/roteerstuk en heeft een flink aantal uitrustingsstukken tot de beschikking zoals diverse bakken, palletvorkinstallatie, sorteergrijper, etc. ‘Het is echt een allround machine’ aldus Patrick.

 

Olie in het bloed
Bij zijn vorige werkgever draaide hij op verschillende graafmachines en leerde zo het machinistenvak in de praktijk. Dat komt bij zijn huidige werk natuurlijk goed van pas. ‘Onze Patrick kan ook met andere machines goed overweg en heeft net als ik olie in zijn bloed’ volgens een duidelijk trotse vader Piet. De liefde voor machines zal hij wel van zijn vader hebben. Bij het waterschap draaide pa zelf ook geruime tijd op een graafmachine.

 

Miniatuurmodel
Ook de interesse voor schaalmodellen zat er al op jonge leeftijd in. Als kind bouwde Patrick al modellen van machines met Lego. Toen vader Piet een schaalmodel van de Mecalac 714MWe wilde hebben, raakte hij in gesprek met Arjan van den Oord. Hij adviseerde om eerst een lange giek met maaikorf te laten bouwen en daarna te spuiten in de kleuren van Van Wijlen. Het model (schaal 1:50) werd via een bevriende relatie in Duitsland verbouwd en voorzien van de opvallende opvouwbare giek met maaikorf.

Patrick was duidelijk verrast door het unieke en originele cadeau en is super trots op zijn nieuwe miniatuur.

 

Bekijk de foto's van het schaalmodel op de website van Ahlmann.