Nieuw werk vinden

24/03/2014

Heb je een werkloosheidsuitkering aangevraagd? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk weer werk vindt. Je maakt afspraken met je adviseur werk over solliciteren of je ontvangt hiervoor een taak in je Werkmap. De adviseur van het UWV zal je regelmatig vragen bewijzen te laten zien van je sollicitatieactiviteiten. Heb je geen afspraken gemaakt over solliciteren? Dan moet je in een periode van 4 weken minimaal 4 keer solliciteren.  

 

Het UWV geeft je allerlei informatie die je nodig hebt als je werkloos wordt of bent geworden, helpt je bij het zoeken naar een baan en geeft je allerlei tips om de kans dat je wordt aangenomen te vergroten. Daarnaast kan je ook op vacaturewebsites op zoek gaan naar een leuke nieuwe baan. Sommige websites zoals indeed.nl en vacatures.nl bieden je de mogelijkheid een grote hoeveelheid vacaturewebsites in één keer te doorzoeken, wat veel tijd kan schelen.

                

Heb je een leuke vacature gevonden? Dan is het tijd om te reageren. Stel je zelf op een leuke en originele manier voor. Bedrijven krijgen vaak meerdere sollicitaties binnen. Zorg dus jouw sollicitatie opvalt. Vergeet niet je cv mee te sturen! Zet daarnaast nooit al je geld op één baan. Solliciteer dus op meerdere vacatures om de kans dat je voor een gesprek wordt uitgenodigd te vergroten.