Belastingtips

26/02/2014

Over iedere euro die je verdiend moet je belasting betalen. Deze belasting wordt voor een belangrijk deel door je werkgever afgedragen voordat je salaris naar je rekening wordt overschreven.

 

Het kan echter voorkomen dat je te veel of juist te weinig belasting hebt betaald. Ieder jaar moet je daarom aangifte doen van je inkomstenbelasting, waardoor de overheid precies kan berekenen hoeveel jij dit jaar terugkrijgt of juist moet afdragen.

 

Het invullen van de aangifte inkomstenbelasting kan lastig zijn. De Belastingdienst probeert je zoveel mogelijk te helpen door alle informatie die zij al over je hebben verzameld alvast in te vullen. Ook de Belastingdienst kan echter fouten maken! Controleer daarom altijd de juistheid van de gegevens die al voor je zijn ingevuld.

 

Allerlei situaties kunnen invloed hebben op de gegevens die jij bij de Belastingdienst moet invullen. Woon je bijvoorbeeld samen of ben je getrouwd? Dan moet je je inkomen anders berekenen dan wanneer je alleen woont. Loop je tegen problemen aan bij het invullen van je belastingformulieren? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon, een speciale helpdesk die de Belastingdienst in het leven heeft geroepen om Nederlanders te helpen met het invullen van hun belastingformulieren.