Hoe vind je een stageplek?

27/01/2014

Het is van belang om tijdens je opleiding op tijd een leuke stageplek en na je studie snel een leuke werkplek te vinden. Hier zul je dan ook actief achteraan moeten gaan. Een Curriculum Vitae (C.V.) is hiervoor onmisbaar. Een C.V. laat zien wie je bent en welke vaardigheden je beheerst. Het document is dus dé kans jezelf op een goede manier te presenteren bij eventuele stagebedrijven. Besteed dan ook veel aandacht aan je C.V. en zorg dat je jezelf op je best presenteert.

 

Nadat je een C.V. hebt opgesteld kan je op zoek naar een stageplek. Heb je deze gevonden? Dan is het tijd een sollicitatiebrief te schrijven. Let hierbij vooral op je motivatie. Waarom wil jij graag op deze specifieke stageplek aan de slag? Benadruk je sterke punten en eventuele ervaring die je al eerder hebt opgedaan. Dit vergroot de kans dat het stagebedrijf jou als stagiair kiest.

 

Wordt het bedrijf dat jij hebt aangeschreven door je sollicitatiebrief en C.V. geprikkeld? Dan bestaat de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Bereid je hierop goed voor! Zorg dat je netjes gekleed bent en je jezelf goed presenteert. Vergeet niet zowel de vacature als je C.V. uit te printen en mee te nemen. Zoek daarnaast op internet vast wat informatie op over het bedrijf en probeer een voorstelling te maken van de vragen die je kunt verwachten. Deze vragen kun je uiteraard nooit helemaal voorspellen, maar een voorbereid mens telt voor twee!

 

Heb je vragen over (het vinden van) een stageplek? Neem dan contact op met de HZC Servicedesk via de mail: info@hzc.nl of bel 030-6006070.