Warmteweg Rotterdam beleeft goede generale

22/02/2013

Bij de aanleg van de nieuwe Warmteweg in Rotterdam is een belangrijke klus geklaard. In Rotterdam-Charlois zijn twee warmtebuizen van ruim tweehonderd meter de grond in gegaan. Zeven kranen waren nodig om de pijpen in bedwang te houden.

 

Het werk aan de Warmteweg wordt uitgevoerd door VolkerWesselsbedrijf Visser & Smit Hanab. In Rotterdam wordt gewerkt aan een nieuw warmtenet. Het leidingenstelsel van 26 kilometer voert overtollige hitte van de haven naar de stad, om kantoren en woningen te verwarmen.

 

Spectaculair
Het moeilijkste en meest spectaculaire deel van het werk wordt in maart uitgevoerd. Dan worden buizen met een lengte van 1,5 kilometer van de Wilhelminapier doorgetrokken naar de Brielselaan, onder Katendrecht door tot een diepte van zestig meter. De laatste delen van de 1500 meter lange buizen worden op een ponton aan elkaar gelast, en omhooggetild door twaalf kranen.

Om het huzarenstukje te klaren gaat de Erasmusbrug twee weekenden dicht vanwege de werkzaamheden, op 9 en 10 maart en 23 en 24 maart. Ook wordt de Maas enkele uren afgesloten voor de scheepvaart.

 

Bron: bekijk het volledige bericht en de video op de website van BouwMachines